wij van (wat is gezond eten) bevelen de suplementen van BOL.COM aan!

GezondheidGezondheid

vitamine E

Vitamine E is geen enkele vitamine, maar eerder een groep vetoplosbare vitamines met antioxiderende effecten.

Waarom vitamine E goed is voor je huid | Bubbles At Home

Hydraterende huid

Vitamine E wordt in veel vochtinbrengende crèmes aangetroffen en de olie kan worden gebruikt als vochtinbrengende crème om een ​​droge, schilferende huid te voorkomen of te behandelen.

Wond genezen

Sommige onderzoeken suggereren dat vitamine E wondgenezing kan bevorderen. Het is mogelijk dat actuele vitamine E-olie vergelijkbare voordelen biedt, maar er is op dit momment weinig onderzoek over dit onderwerp.

Preventie van huidkanker

Een onderzoek uit 2013 wees uit dat muizen die supplementen met vitamine E kregen, minder kans hadden om huidkanker te krijgen, zelfs als ze werden blootgesteld aan grote hoeveelheden ultraviolet licht. Deze resultaten brachten sommige aanhangers van vitamine E-olie en -supplementen ertoe om te beweren dat het huidkanker kan voorkomen.

Jeuk aan de huid verminderen

Vitamine E kan allergische reacties, infecties en andere problemen die jeuk veroorzaken niet behandelen.

Omdat het de huid echter hydrateert, kan het tijdelijke verlichting bieden van jeuk veroorzaakt door een droge huid.

De huid goed gehydrateerd houden kan een droge huid helpen voorkomen en symptomen zoals jeuk voorkomen. Elke soort olie die veilig is voor de huid kan deze voordelen bieden.

Eczeem

Vitamine E kan de droogheid, jeuk en schilfering verlichten die gepaard gaan met eczeem of atopische dermatitis.

Rimpels voorkomen of behandelen

Een droge huid heeft de neiging er meer gerimpeld uit te zien dan een goed gehydrateerde huid. De hydraterende voordelen van vitamine E-olie kunnen ervoor zorgen dat de huid er jonger en minder gerimpeld uitziet.

Beweringen dat vitamine E rimpels voorkomt of behandelt, worden echter niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De beste strategie om rimpels te voorkomen is om direct zonlicht te vermijden en een goede zonnebrandcrème te dragen.

Waar zit vitamine E in? | SUPPLEMENTGUIDE

 
Risico’s en overwegingen

Het grootste risico bij het gebruik van vitamine E is een allergische reactie. Vitamine E kan de huid irriteren, waardoor huidproblemen erger worden. Mensen met een voorgeschiedenis van allergische reacties moeten vitamine E vermijden.

Veel vitamine E-producten bevatten extra ingrediënten. Het is belangrijk om het etiket te lezen en een arts te raadplegen als u twijfelt over de veiligheid van het product.

Bovendien is vitamine E belangrijk voor de immuunfunctie, genexpressie en celsignalering. Het helpt de bloedvaten te verwijden en voorkomt overmatige stolling.

Onderzoekers hebben onderzocht of vitamine E ook kan helpen bij het voorkomen of behandelen van specifieke aandoeningen.

De resultaten met betrekking tot veel toepassingen van de vitamine, waaronder het helpen voorkomen van cognitieve achteruitgang, zijn tegenstrijdig of niet overtuigend.

Coronaire hartziekte

verschillende studies suggereren dat vitamine E kan helpen bij het voorkomen of vertragen van coronaire hartziekten (CHD).

In vitro-onderzoek wijst uit dat vitamine E de vorming van lipoproteïne- cholesterol met lage dichtheid remt en zo bloedstolsels kan helpen voorkomen. Bovendien associëren verschillende observationele studies lagere hartziekten met hogere vitamine E-innames.

Wat is vitamine E? | Fonds voor het Hart
 
Waar vind je vitamine E?

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E

Een persoon kan vitamine E vinden in:

vitamine E zit in specifieke voedingsmiddelen:

VoedselMilligram vitamine E (alfa-tocoferol)
Zonnebloempitten (1 ounce, droog geroosterd)9.8
Zonnebloemolie (1 eetlepel)5.6
Hazelnoten (1 ons, droog geroosterd)4.3
Pindakaas (2 eetlepels)2.9
Spinazie (1 kop, gekookt)1.9
Broccoli (1/2 kop1.2
Mango (1/2 kop, in plakjes)0,7

 

 
Hoeveel Vitamine E per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, van vitamine E varieert, afhankelijk van iemands leeftijd en borstvoedingsstatus:

Leeftijd (jaren)Dosis (mg)Dosis in natuurlijke vorm (IE)Dosis in synthetische vorm (IE)
1-368.9413.32
4-8710.4315.54
9–131116.3924.42
14+1522.3533.3
Zwanger1522.3533.3
Verpleegkunde1928.3142.18

wij van (wat is gezond eten) bevelen de suplementen van BOL.COM aan!

GezondheidGezondheid