Crème Fraîche

Een portie crème frache van 2 eetlepels bevat tussen de 100 en 110 calorieën en 11 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd. Dat is ongeveer 35 procent van je dagelijkse limiet voor verzadigd vet, als je een dieet volgt met 2000 calorieën. Het beperken van uw inname van verzadigd vet tot 7 procent of minder van uw dagelijkse calorieën kan helpen uw cholesterol te verlagen.

Creme fraiche recepten - 17.409 creme fraiche gerechten | Smulweb.nl

Vitamines en mineralen

Crème fraiche is geen indrukwekkende bron van veel vitamines en mineralen, maar je krijgt wel 2 procent van je dagelijkse calcium behoefte binnen in een portie van 2 eetlepels. Calcium is nodig voor sterke botten en tanden en speelt ook een rol bij de gezondheid van uw hart en spieren. Afhankelijk van welk merk creme fraiche je eet, krijg je ook tussen de 8 en 15 procent van je dagelijkse vitamine A-behoefte.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel crème frache niet veel zal doen om uw algehele gezondheid te verbeteren of ziektes af te weren, bevat het weinig koolhydraten, wat aantrekkelijk kan zijn als u op uw koolhydraatinname let. Een portie crème frache van 2 eetlepels bevat slechts 1 gram koolhydraten of minder. Sommige merken crème frache bevatten probiotica, dit zijn bacteriën die in uw darm leven en u helpen gezond te blijven. Zoek naar crème frache met de woorden ‘levende en actieve culturen’ op het etiket, wat betekent dat het deze heilzame probiotica bevat, beveelt Alex Lewin aan in zijn boek ‘Real Food Fermentation’.

Slagroom, crème fraîche, zure room - INFO ⋆ Informatie

Bottom Line

Vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet, moet u creme fraiche geen vast onderdeel van uw dieet maken. Het is oké om af en toe van het eten te genieten, omdat het een uitgesproken en rijke smaak geeft aan desserts en romige soepen. Gebruik creme fraiche in recepten voor warme gerechten, zoals soep, omdat het bij hoge temperaturen niet zal schiften zoals room zou doen, adviseert Lewin.