Krab

Heerlijk zout met een lichte hint van minerale zoetheid, levert krab alle aantrekkingskracht van zeevruchten zonder de visachtige nasmaak die sommige mensen liever vermijden. Verkrijgbaar in variëteiten zoals Dungeness en Alaskan King, deze schaaldier wordt over de hele wereld gevangen en gegeten. 

Zo bereid je een hele krab (+ meer interessante weetjes!) - Culy.nl

Historici geloven dat krab een van de vroegste voedingsmiddelen was die kustbevolking genoten. Archeologen hebben de overblijfselen van krab en andere eetbare zeedieren langs de Eritrese kust blootgelegd. Aanvullende archeologische vondsten uit het Chesapeake Bay-gebied suggereren dat krab ook een van de meest populaire voedingsmiddelen was voor indianen en vroege kolonisten.

Tegenwoordig wordt krab in sommige gebieden beschouwd als een overvloedige bron van gemakkelijk te vangen vlees en in andere als een delicatesse.

Voedingswaarde-informatie

Krabvlees heeft veel van dezelfde voedingsstoffen als andere populaire soorten zeevruchten, maar met een lager kwikgehalte dan marlijn, zwaardvis, tandbaars en tonijn.

Krab is rijk aan:

Noordzeekrab special #1: krabpoten met cajun dip - Francesca Kookt

Een portie gekookte krab van 1 kopje bevat:

  •  97 calorieën
  •  21 gram eiwit
  •  Minder dan 1 gram vet
  •  0 gram koolhydraten
  •  0 gram vezels
  •  0 gram suiker

Potentiële gezondheidsvoordelen van krab

Krab zit boordevol eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en behouden van spieren. Krab bevat ook een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren, vitamine B12 en selenium. Deze voedingsstoffen spelen een vitale rol bij het verbeteren van de algemene gezondheid en helpen tegelijkertijd een verscheidenheid aan chronische aandoeningen te voorkomen.