Kalkoen

Kalkoen is rijk aan voedingsstoffen. Twee dikke plakken (84 gram) kalkoen bevatten:

Milde kalkoen curry met mango salsa | Patak`s

De voedingsstoffen in kalkoen zijn afhankelijk van de snede. Zo bevat donker vlees, dat wordt aangetroffen in actieve spieren zoals de benen of dijen, meer vet en calorieën dan wit vlees, terwijl wit vlees iets meer eiwitten bevat.

Bovendien bevat de kalkoenhuid veel vet. Dit betekent dat sneden met de huid erop meer calorieën en vet bevatten dan sneden zonder vel.

Bijvoorbeeld, 100 gram kalkoen met de huid bevat 169 calorieën en 5,5 gram vet, terwijl dezelfde hoeveelheid zonder de huid 139 calorieën en slechts 2 gram vet bevat.

Houd er rekening mee dat het verschil in calorieën klein is. Bovendien kan vet je helpen een vol gevoel te krijgen na de maaltijd.

OVERZICHT

Kalkoen is rijk aan eiwitten en een uitstekende bron van veel vitamines en mineralen, vooral B-vitamines. Snijwonden zonder vel bevatten minder calorieën en minder vet dan die met de huid erop.

Gyros van kalkoen met groentjes - Truitjeroermeniet

Verwerkte kalkoenproducten bevatten vaak overmatige hoeveelheden zout. Kies voor onbewerkte kalkoen om overconsumptie te voorkomen.

Kalkoen kan ook gehakt worden gekocht en gebruikt om rundergehakt te vervangen in gerechten zoals spaghetti bolognese of cottage pie.

Zoals hierboven vermeld, is het het beste om uw inname van verwerkte kalkoenproducten, zoals worstjes en sandwichvlees, te beperken.