Zalm

Zalm is een van de meest voedzame vissoorten die verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Rijk aan omega-3-vetzuren, vitamine B12 en andere essentiële voedingsstoffen, is zalm geweldig voor de gezondheid van haar en huid. De geweldige smaak en uitstekende gezondheidsvoordelen van zalm maken het een van de meest geliefde vissen ter wereld.

Zalm in zoutkorst - recept - okoko recepten

Uitstekende bron van vitamine B-complex

Zalm is rijk aan de hele vitamine B-groep: B3, B5, B7, B6, B9, B12, enzovoort. Vitamine B-complex speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezond evenwicht van alle lichaamsfuncties. De B-groep vitamines werken onderling afhankelijk om geconsumeerd voedsel om te zetten in energie, DNA te creëren en te repareren en ontstekingen te verminderen. Van alle B-vitamines is zalm het rijkst aan vitamine B3 (niacine) en vitamine B6Vitamine B3 helpt het cholesterolgehalte te verlagen, terwijl vitamine B6 de gezondheid van de hersenen verbetert. Zalm heeft ook een goede hoeveelheid B12, wat van vitaal belang is voor het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel, de hormonale balans en verschillende metabolische functies.

Zalm is een populaire vette vis die goede vetten bevat. Dit maakt het goed voor de gezondheid van het hart en het cholesterol. Een goede hoeveelheid eiwitten, vitamines, mineralen en omega-3 en -6 vetzuren dragen bij aan de algehele gezondheid.Welke voeding kun je goed gebruiken na je 50ste? | www.beleefplus

Helpt bij een goede schildklierfunctie

Een van de belangrijke functies van selenium is het in stand houden van een goede schildklierfunctie. Een behoorlijke portie zalm kan een behoorlijke hoeveelheid selenium opleveren. Dit essentiële sporenmineraal beschermt de schildklier tegen oxidatieve schade veroorzaakt tijdens de synthese van het schildklierhormoon. De cellen van de schildklier produceren waterstofperoxide dat wordt gebruikt om het schildklierhormoon te maken.

Bevordert de gezondheid van de hersenen

De hoge niveaus van DHA werken samen met de vitamine A, vitamine D en selenium in zalm om de hersenfunctie te stimuleren en te verbeteren. Omega-3-vetzuursupplementen worden zelfs gebruikt om psychische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson te behandelen. Het eten van zalm tijdens de zwangerschap kan helpen bij een betere ontwikkeling en gezondheid van de foetale hersenen.

Kan kanker genezen

Op basis van het indrukwekkende gehalte aan omega-3 vetzuren wordt zalm beschouwd als een superfood. Medisch is bewezen dat omega-3-vetzuren een diepgaand effect kunnen hebben op kankercellen en tumoren kunnen doden. Bepaalde kankeraandoeningen zoals huidkanker, prostaatkanker, colorectale kanker, leverkanker, UVB-geïnduceerde huidkanker en hersentumoren kunnen worden behandeld en voorkomen met omega-3-vetzuren.

8. Bouwt cognitieve intelligentie op bij kinderen

Aangezien zalm goed is voor de gezondheid van de hersenen, moeten zwangere vrouwen zalm eten om cognitieve vaardigheden en leervermogen bij kinderen op te bouwen. Het moet ook worden opgenomen in het dieet van opgroeiende kinderen, aangezien zalm ook kan helpen om ADHD te beteugelen en de academische prestaties te verbeteren.

Antioxiderende eigenschappen

De roze kleur van de zalm komt door de aanwezigheid van astaxanthine, een lid van de carotenoïdenfamilie van antioxidanten. In tegenstelling tot andere carotenen en carotenoïden, wordt astaxanthine in het menselijk lichaam niet omgezet in retinoïde. Het is van nature een antioxidant en is goed om cardiovasculaire, immuun-, ontstekings- en neurodegeneratieve ziekten te voorkomen.

Verbetert het gezichtsvermogen

Ongelooflijk rijk aan omega-3-vetzuren en vitamine A, zalm is een geweldige voedingsbron voor de ogen. Regelmatige zalmconsumptie kan helpen om het droge-ogen-syndroom en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) symptomen te genezen.

Gerookte zalm recepten - alle gerookte zalm recepten op een rij - okoko recepten

Bevordert een gezonde huid

Zalm is goed voor de huid door de aanwezigheid van vetzuren en vitamine A. Deze gezonde vetten verbeteren de kwaliteit en gezondheid van de huid. Omega-3-vetzuren werken samen met de carotenoïde antioxidanten van astaxanthine in zalm om de schade door vrije radicalen die verantwoordelijk is voor veroudering enorm te verminderen.

Kan helpen bij het afvallen

Zalm kan ook gunstig zijn voor gewichtsverlies. De vette vis is eiwitrijk met een laag caloriegehalte. Daarom is het absoluut gezond en raadzaam om zalm in uw dieet op te nemen, omdat het u niet alleen enorme hoeveelheden eiwitten zal leveren, maar ook verschillende vitamine en mineraal tekorten in het lichaam zal compenseren. Het vetgehalte in zalm is meestal goed en zorgt er niet voor dat je aankomt.