Dorade/Zeebrasem

Zeebrasems, ook wel Dorade/Sparidae genoemd, zijn middelgrote vissen die in de oceaan leven. De vis in wit vlees is zeker iets dat je kunt proberen.Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes - 24Kitchen

De voedingssamenstelling van zeebrasemvissen

zeebrasems zijn rijk aan eiwitbronnen. Samen met het eiwit bevatten ze zeldzame voedingsstoffen die alleen de diepzeevissoorten ook kunnen verdragen. Hoewel deze vissen kleiner zijn dan de gemiddelde vissoorten in ondiep water, kan het zijn dat u in een middelgrote portie dagelijks voldoende vitamine binnenkrijgt. Een portie zeebrasem van 100 g levert 172 kcal op, wat een hogere hoeveelheid betekent dan een typische vis. Maar het is belangrijk om te onthouden dat vet een van de tegenslagen is die de vis heeft. Ze bevatten 11,1 g in een portie van 100 g, inclusief 2,5 g verzadigd vet.

Ze bevatten genoeg vitamine A, B, C, D, E en K vitamine die de voedingsbehoefte kan overwinnen. Maar meer dan dat, ze hebben vitamine B6 en B12 in enorme hoeveelheden in hun lichaam. Omdat vitamine B6 en B12 beperkt zijn in de meeste zeevissoorten, zul je zien dat zeebrasemvissen een van de zeldzaamste vissoorten zijn die dat bevatten. Ook zijn Omega 3-vetzuur, niacine en fosfor achtige voedingsstoffen in enorme hoeveelheden beschikbaar in zeebrasemvis.

Gezondheidsvoordelen van de zeebrasemvis

Geestelijke gezondheid is een van de beste voordelen

Aangezien omega 3-vetzuren en micronutriënten beginnen te werken aan het fixeren van je modus, zal de mentale gezondheid zeker worden verbeterd. Vitamine B6 is ook een goede behandeling voor mensen met een depressie. Studies hebben aangetoond dat zeebrasemvissen de kans op Alzheimer ook kunnen verkleinen. Als het gaat om angst, zoals dagelijkse mentale ziektes, krijg je genoeg voordelen met deze vis.

Dorade uit de oven - Libelle Lekker

De productie van rode bloedcellen is een belangrijk voordeel

ALS je niet sterk genoeg bent of je lui voelt, zal de zwartheid van de rode bloedcellen daar een oorzaak van zijn. Vitamine B12 is verantwoordelijk voor het overwinnen van deze symptomen en voor het tot stand brengen van een goede zuurstoftoevoer naar uw organen. Naast de aanmaak van rode bloedcellen wordt ook de botgezondheid verbeterd door de vitamine B12 in zeebrasemvis.

Zeebrasemvis is ook een fijne energiebooster

Als u niet geïnteresseerd bent in het hebben van vis om uw energie te stimuleren, zijn de vitamines in staat om snelle energie in uw spieren te brengen. De University of California heeft onderzoek gedaan naar het vrijkomen van energie na verschillende maaltijden. Zeebrasemvissen waren een van hen als een energie-releaser voor het menselijk lichaam. Daarom krijgen zwangere vrouwen deze vis als een goede bron om de verbruikte energie ook vast te houden en terug te krijgen.