Tonijn

Tonijn is een uitstekende bron van vitamine B12 , een essentiële vitamine die nodig is om DNA te maken. Vitamine B12 helpt je ook om nieuwe rode bloedcellen te vormen en de ontwikkeling van bloedarmoede te voorkomen.

Noedelsalade met tonijn | VTM Koken

Een lager risico op hartaandoeningen

Het hoge gehalte aan omega-3-vetzuren in tonijn kan helpen om het gehalte aan omega-6-vetzuren en LDL-cholesterol die zich in de slagaders van het hart kunnen ophopen, te verlagen. Studies hebben aangetoond dat het eten van meer omega-3 geassocieerd is met verminderde hart- en vaatziekten, waaronder hartaanvallen.

Verminderd risico op kanker

Van de omega-3-vetzuren van tonijn wordt ook aangenomen dat ze de groei van tumorcellen vertragen en ontstekingen in het lichaam verminderen. Dit is belangrijk omdat veel soorten kanker gecorreleerd zijn met chronische ontstekingen.

Ondersteuning Gewichtsverlies

Tonijn is mager vlees. Het bevat relatief veel eiwitten, maar weinig calorieën, wat betekent dat het je langer een vol gevoel geeft en ervoor zorgt dat je niet meer gaat eten. In één onderzoek verloren adolescenten die gedurende enkele weken regelmatig magere vis zoals tonijn aten gemiddeld twee pond meer gewicht dan de controlegroep die geen vis at. 

Japanse gegrilde tonijn met wokgroente – Vertruffelijk

Tonijn is een van de beste voedingsbronnen van vitamine D . Slechts 3 ons ingeblikte tonijn levert maar liefst 50% van het aanbevolen dagelijkse niveau op. Vitamine D is nodig voor de gezondheid van de botten, het versterken van het immuunsysteem tegen ziekten en het zorgen voor een optimale groei bij kinderen.

Tonijn is ook een geweldige bron van andere vitamines en mineralen, zoals: 

Voedingsstoffen per portie

Een portie witte tonijn van 4 ons bevat: 

  • Calorieën: 145
  • Eiwit : 26,77 gram
  • Vet : 3,37 gram
  • Koolhydraten : 0 gram
  • Vezel : 0 gram
  • Suiker : 0 gram