Mango

Mango’s variëren enorm in grootte, met een lengte van 5 tot 30 centimeter en een gewicht van 4 ons tot 5 pond. Ze hebben een leerachtige, gladde huid en kunnen in vorm variëren van lang en slank, tot niervormig of zelfs enigszins rond. Hun huid is veelkleurig met verschillende melanges van rood, geel en groen, afhankelijk van de variëteit. Het sappige, levendige geel tot oranje vruchtvlees is aromatisch en sappig, met een textuur die lijkt op die van een perzik. De smaak is complex en zoet, met tonen van perzik, kokosnoot en karamel, en is soms in evenwicht met een lichte scherpte. De schil van mango’s is oneetbaar en bevat eigenlijk een sap dat voor sommige mensen irriterend kan zijn.

Mangoconsumptie op Amerikaanse markt kan verdubbelen

Voedingswaarde

Mango’s zijn een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C en kalium. Ze bevatten ook natuurlijke enzymen die helpen bij het afbreken van eiwitten.

Seizoenen/Beschikbaarheid

Mango’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Toepassingen

Mango’s kunnen zowel in rauwe als gekookte toepassingen worden gebruikt. Net als een avocado zal een rijpe mango iets meegeven onder druk. Merk op dat de schil niet altijd rijpheid aangeeft vanwege de variaties in kleur tussen variëteiten. Mango’s zijn een populair ingrediënt voor verse salsa’s en chutneys en worden veel gebruikt in desserts en gebak. Gebruik mango’s om ijs en gelato op smaak te brengen, mix of sap voor smoothies en andere dranken. Mango’s bevatten natuurlijke enzymen die helpen bij het afbreken van eiwitten en worden daarom vaak gebruikt in marinades om vlees, zoals varkensvlees, mals te maken. In India wordt mango gepureerd en gemengd met melk of room en gebruikt als dipsaus voor een soort gebakken deeg dat lijkt op een donutgat.