Aubergine

Aubergines zijn ovaal met een bolvormige platte bodem die smaller wordt naar de kelk toe en gemiddeld 25 centimeter lang en 5-12 centimeter in diameter is. De buitenhuid is glanzend, glad, zwartpaars en heeft een groene steel. Het binnenste vruchtvlees is crèmekleurig met een sponsachtige stevige textuur en er zijn veel eetbare zaden. Als ze worden gekookt, zijn Aubergines zacht en mild met een licht bittere smaak.

Aubergine – ein Gemüse, das zu Ohnmachtsanfällen führen kann

Voedingswaarde

Aubergines zijn een uitstekende bron van kalium, vezels en anthocyanines, die niet alleen verantwoordelijk zijn voor het paars/zwarte pigment van de huid, maar ook antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen bieden.

Auberginen zubereiten: So vielfältig ist das lila Gemüse - Utopia.deSeizoenen/Beschikbaarheid

Aubergines zijn het hele jaar door verkrijgbaar met een hoogseizoen in de zomer.

Aubergine selber anbauenToepassingen

Aubergines zijn het meest geschikt voor gekookte toepassingen zoals grillen, frituren, bakken, braden, sauteren en braden. Ze worden in de volksmond bereid door paneren en braden en worden gebruikt als vlees vervanger in pastagerechten, roerbakgerechten en hamburgers. Ze kunnen ook langzaam worden gekookt in stoofschotels en gerechten met rijst, vlees en groenten. Aubergines passen goed bij tomaten, pompoenen, paprika’s, gestoofd vlees, gegrilde en gebakken vis, kip, kikkererwten, linzen, kruiden zoals basilicum, munt, koriander en peterselie, evenals kazen zoals verse koe melk en oude schapen kaas . Aubergines zijn tot drie dagen houdbaar als ze op een koele en droge plaats worden bewaard.