Wampi bessen

Wampee-bessen zijn klein en lippenstiftroze. Binnenin de vrucht is een doorschijnend, gelatineus, sappig vruchtvlees met verdeelde segmenten, die elk een glanzend blauwgroen zaad bevatten. Elke langwerpige bes groeit tot ¾ inch breed. De Wampee-bes is bevredigend zoet en licht citrusachtig, met een licht harsachtige en kumquat-achtige nasmaak die wordt gecreëerd door de kleine olieklieren onder de huid. De smaak van de bes bevat ook tonen van zwarte drop, venkel, koriander en koffie.  Wampee-bessen hebben een aangenaam zachte textuur.

Seizoenen/Beschikbaarheid

In Nederland zijn Wampee-bessen in de late herfst verkrijgbaar.

Subtropen En Tropen Wampee Boom Zaailing - Buy Clausena Lansium Boom Zaailing,Hoge Kwaliteit Wampee Boom Zaailing,Goedkope Wampee Boom Zaailing Product on Alibaba.com

Actuele feiten

De wetenschappelijke naam van de Wampee, Clausena excavata, verwijst naar de holle filamenten van de bloemen, slanke organen die deel uitmaken van de meeldraden van de plant. (Excavatus is Latijn voor “uitgehold”.) Het behoort tot de Rutaceae, of citrusfamilie, samen met citroenen, grapefruit en kumquats. Wampees zijn magere bomen die tot 25 meter lang worden, met dunne takken die door de botanicus JD Hooker worden beschreven als “dik als een kraai.” De boom produceert watervallen van kleine witte bloemen die veranderen in de mooie lange bessen die druivengroen beginnen voordat ze blozen in een prachtig transparant magenta. De bladeren ruiken heerlijk naar curry wanneer ze worden geplet. De Pink Wampee is de typesoort van het geslacht Clausena, wat betekent dat het voor taxonomen van groot belang is om andere soorten binnen het geslacht te noemen.

Wampi / Wampee Fruit Tree

Toepassingen

Het unieke smaakprofiel van Wampee-bessen geeft een unieke verrukking aan desserts. De prachtige kleur zorgt ook voor een prachtige eetbare garnering. We raden aan om Wampee-bessen te combineren met ijs, chocolaatjes en ander fruit.