Asperge

Standaard asperges verschillen alleen in grootte van andere asperges, omdat ze specifiek worden geteeld en op de markt worden gebracht met een lengte van 9 inch en een diameter van 16 millimeter. De diepe pistachegroene stengels zijn zacht aan de punt en licht houtachtig en dik tegen het einde, en een lichte paarse blos komt vaak voor rond de stengel en door de conische punt. De licht grasachtige en zoete smaak van Standard Asperges komt overeen met die van zijn grotere en kleinere tegenhangers.

Zijn witte of groene asperges gezonder? - MAX Vandaag

Voedingswaarde

Asperges bevatten meer glutathion dan enig ander fruit of groente. Deze antioxidant speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van bepaalde kankers en ziekten, het metabolisme van voedingsstoffen en het reguleren van de DNA- en eiwitsynthese.

Seizoenen/Beschikbaarheid

Standaard asperges zijn het hele jaar door op de markt verkrijgbaar, met als hoogtepunt het voorjaar.

Asperges koken: tips en recepten – GroenteGroente.nlToepassingen

Standaard asperges kunnen worden gebruikt in alle recepten die asperges van elk formaat vereisen. Alle aspergesperen moeten op hun natuurlijke breek- of buigpunt worden geknapt. Gooi de onderste delen weg omdat ze te vezelig en houtachtig zijn om te eten. Standaard asperges kunnen worden gebakken, gestoomd, gekookt, gebakken en gebakken. Lente-ingrediënten zoals morieljes, knoflook, wilde hellingen, venkel, prei, sla en citrusvruchten zijn de meest geschikte combinaties. Andere gratis ingrediënten zijn olijfolie, kaas, spek, worst, lam, prosciutto, room, eieren, boter, sjalotten en verse kruiden. Asperges passen goed bij gistbroden, zoals zuurdesem en tarwe, en granen zoals aboriorijst, quinoa en farro.