Salak

Salak groeien in clusters aan de basis van de Rakum-palm, een met ruggengraat bedekte palm die groeit in kleine bosjes van gemiddeld 3 tot 4 meter hoog. Technisch geclassificeerd als een steenvrucht, zijn de vruchten 2 tot 3 centimeter lang en ovaal met een langwerpige taps toelopende punt. Hun geschubde buitenkant is bruinoranje en voelt enigszins ruw aan. Het pelt gemakkelijk weg en onthult 2 tot 3 lobben sappig wit vlees met harde, bruine oneetbare zaden. Terwijl andere slangenfruit misschien knapperig en mild zijn, is deze variëteit van Salak veel sappiger, zachter en barstensvol smaken van ananas, perzik en peer.

Koop Salak Online. Vandaag besteld = Vandaag in huis - Groentebroer.nl

Voedingswaarde

Salak heeft een hoog gehalte aan kalium, thiamine, ijzer, calcium en vitamine C. Het heeft ook anti-diarree eigenschappen en als te veel van het fruit wordt geconsumeerd, kan dit leiden tot constipatie.

Seizoenen/Beschikbaarheid

Salak is het hele jaar door verkrijgbaar in Zuidoost-Azië.

Actuele feiten

Salak, botanisch geclassificeerd als Salacca zalacca, is een lid van de Arecaceae of palmfamilie. Ook bekend als Ridan, Rakum-palmfruit en Luk rakam in het Thais, zijn er ten minste dertig bekende variëteiten van de Salacca-palm in Zuidoost-Azië, elk met dezelfde gevormde Salak vruchten die gemakkelijk verward kunnen worden en vaak als geheel worden aangeduid, Snake fruit . De vruchten zijn vernoemd naar hun geschubde, slangachtige buitenkant en staan ​​bekend om hun sappige vruchtvlees en tropische smaken.