Appel

Fuji-appels zijn vruchten van gemiddelde grootte, met een gemiddelde diameter van 6 tot 8 centimeter, en hebben een ronde tot eivormige vorm met een enigszins scheef uiterlijk. De halfdikke huid is glad, wasachtig en heeft een geelgroene basis, bedekt met roodroze strepen en blos. Van Fuji-appels is bekend dat ze een breed scala aan schilkleurvariaties tussen fruit vertonen, omdat er veel sporten worden gekweekt met verschillende tinten. Onder het oppervlak is het vlees dicht, waterig, knapperig, fijnkorrelig en bleek ivoor tot wit, met een centrale kern gevuld met kleine, zwartbruine zaden. Fuji-appels zijn knapperig en zuurarm en creëren een milde en evenwichtige, zoetzure smaak met tonen van honing en citrus.

30 Verschillende Soorten Appels — Complete Lijst Met Foto's

Seizoenen/Beschikbaarheid

Fuji-appels zijn het hele jaar door verkrijgbaar in Nederland, met een hoogseizoen in de late herfst tot in de winter.

Actuele feiten

Fuji-appels, botanisch geclassificeerd als Malus domestica, zijn een laatrijpe variëteit die behoort tot de Rosaceae-familie. Fuji-appels zijn tegenwoordig ook een van de meest commercieel geteelde variëteiten in China. Fuji-appels zijn vernoemd naar hun plaats van creatie, Fujisaki, en werden geselecteerd vanwege hun zoete smaak, knapperige textuur, dicht vruchtvlees en uitgebreide opslagmogelijkheden. Onder de naam Fuji-appel zijn er in Japan ook meerdere variëteiten die zijn gemaakt op basis van verschillende teeltmethoden en bekend staan ​​als de sun-fuji en moon fuji. Sun-fuji-appels mogen tijdens het groeien direct zonlicht ontvangen om het suikergehalte in het vruchtvlees te verhogen,

Elstar appel - Lindenhoff

Voedingswaarde

Fuji-appels zijn een uitstekende bron van vitamine C, een antioxidant die het immuunsysteem kan stimuleren, de collageenproductie kan verhogen en het lichaam kan beschermen tegen milieuschade. De vruchten zijn ook een goede bron van vezels, die de spijsvertering kunnen stimuleren en kleinere hoeveelheden vitamine A, ijzer, kalium, foliumzuur en calcium bevatten.