Loquat

De loquat, een oude vrucht die de afgelopen 1000 jaar in Japan wordt gekweekt, is waarschijnlijk afkomstig uit de koelere heuvelgebieden uit China. Al vele jaren worden loquats als sierplanten gekweekt in Californië, vooral langs de zuidelijke kustvlakten. Ze doen het goed in een grote verscheidenheid aan bodems en klimaten, maar worden niet commercieel gekweekt in Californië.

Everything You Need to Know about Loquats | Loquats, Fruit trees, Fruit plants

Loquats zijn normaal gesproken bossige, vrij dichte bomen. Hun brede, leerachtige, donkergroene bladeren worden vaak gebruikt in bloemstukken. Makkelijk te kweken, aantrekkelijke bomen in de tuin, ze bloeien en zetten vruchten van oktober tot februari. Geselecteerde variëteiten produceren clusters van uitstekend geel fruit die in het voorjaar en de vroege zomer rijpen.

Loquat | My turkish grocer said this fruit is called mispel.… | Flickr

Hoewel de loquat opmerkelijk goed bestand is tegen droogte voor een breedbladige groenblijvende plant, heeft hij te allen tijde vocht nodig, vooral in de zomer. Nadat de boom is gevestigd, houdt u het irrigatiewater uit de buurt van de stam. Naarmate de boom ouder wordt, niet dichter dan de helft van de afstand tussen de stam en het buitenste bereik van de takken irrigeren. Als de boom 6 tot 8 voet verwijderd is van een gazon of ander geïrrigeerd gebied, heeft deze meestal geen speciale irrigatie nodig.