Honingmeloen

Honeyloupe-meloenen zijn kleine tot middelgrote, ovale vruchten met een gemiddelde diameter van 14 tot 15 centimeter. De harde schil gaat over van bleekgroen naar goudgeel-oranje met rijpheid en blijft stevig en glad, vergelijkbaar in consistentie met een honingdauwmeloen. Onder het oppervlak is het bleke tot feloranje vruchtvlees dik, dicht, waterig en knapperig. Er is ook een centrale holte gevuld met zakjes membranen die veel kleine, bruine zaden omhullen. Honeyloupe-meloenen zijn geurig en zoet met vage bloemige ondertonen.

Meloensoorten - Smeding - Groenten en Fruit

Seizoenen/Beschikbaarheid

Honeyloupe-meloenen zijn verkrijgbaar in de zomer tot het vroege najaar.

Actuele feiten

Honeyloupe-meloenen, botanisch geclassificeerd als Cucumis melo, zijn een hybride variëteit die behoort tot de familie Cucurbitaceae. De variëteit is een kruising van meerdere generaties tussen de honingbalmeloen.

Voedingswaarde

Honeyloupe-meloenen zijn een uitstekende bron van vitamine A, die werkt als een antioxidant om de werking van organen te helpen beschermen en de helderheid van de huid te verbeteren. De zoete vruchten zijn ook een goede bron van vitamine C, die het immuunsysteem helpt beschermen en vitamine B6, vezels en kalium bevat.