Cactusvijg

De Engelmann cactusvijgcactus ( Opuntia engelmannii ) is gemakkelijk te herkennen aan zijn brede, platte, groene kussentjes. De witte stekels zijn 3 “lang en kunnen plat, gebogen of recht zijn. Ze zijn ook bedekt met kleine haartjes met weerhaken die bekend staan ​​​​als glochids. Groepen van maximaal 6 stekels komen uit een gemeenschappelijk centrum dat bekend staat als areolen en die rond elke pad zijn verspreid De bloemen zijn geel en verschijnen in mei-juni Rijpe vruchten worden gevonden vanaf juli en zijn te herkennen aan hun felrode kleur.

Cactusvijg | Fruit At Work

 

Habitat

Cactusvijgen groeien in wasstraten, rotsachtige hellingen, rond rotsblokken en in gebieden waar de grond zanderig of grindachtig is.

 

Levensduur

Het is bekend dat ze ruim 20 jaar oud worden.

cactusvijg | De Wassende Maan

Grootte

Er zijn verschillende soorten cactusvijgencactus die elk in verschillende maten groeien. De meest voorkomende soort in de Sonora-woestijn is de Engelmann-stekelige peer die tot 5 voet lang wordt en kan groeien tot een breedte van 10-15 voet.

Snelle feiten

  • De rode vrucht of peer van deze cactus staat ook wel bekend als “tonijn”.
  • Cactusvijg is de staatcactus van Texas.
  • Packrats bouwen vaak holen aan de basis van deze plant, die vervolgens bescherming biedt tegen sommige van zijn roofdieren.