Arbutus

Iedereen weet wat een boom is en wat een aardbei is, maar wat is een aardbeiboom? Volgens de informatie over de aardbeiboom is dit een mooie kleine groenblijvende versiering met prachtige bloemen en aardbei-achtig fruit. Lees verder voor tips over het kweken van een aardbeienboom en de verzorging ervan.

Wat is een aardbeienboom? De aardbeiboom ( Arbutus unedo ) is een charmante struik of kleine boom die uitermate decoratief is in uw tuin. Het is een familielid van de madroneboom en heeft in sommige regio’s zelfs dezelfde algemene naam.

Je kunt deze plant als meerstammige struik in een haag laten groeien, of hem tot één stam terugsnoeien en als solitaire boom laten groeien. Aardbeienbomen kweken Als je aardbeienbomen gaat kweken, zul je merken dat ze veel mooie eigenschappen hebben. De afstotende schors op stammen en takken is aantrekkelijk.

Het is diep, roodbruin en wordt knoestig naarmate de bomen ouder worden. De bladeren zijn ovaal met een gekartelde rand. Ze zijn glanzend donkergroen, terwijl de bladsteelstelen die ze aan de takken bevestigen felrood zijn. De boom produceert overvloedige trossen van kleine witte bloesems.

Ze hangen als bellen aan de uiteinden van de takken en wanneer ze worden bestoven door bijen, produceren ze het volgende jaar aardbeiachtige vruchten. Zowel bloemen als vruchten zijn aantrekkelijk en sierlijk.

bol.com | Arbutus Unedo - Aardbeiboom 25-30 cm in pot

Helaas suggereert informatie over aardbeienbomen dat de vrucht, hoewel eetbaar, nogal flauw is en meer naar peer dan naar bes smaakt. Begin dus geen aardbeienbomen te kweken in de verwachting van echte aardbeien. Proef daarentegen het fruit om te zien of je het lekker vindt.

Wacht tot hij rijp is en van de boom valt. Je kunt het ook van de boom plukken als het een beetje zacht wordt.