Aardbeiguave

Aardbeienguave is een grote struik of kleine boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en van een warm klimaat houdt. Er zijn enkele goede redenen om aardbeien-guaveplanten te verkiezen boven de gewone guave, waaronder aantrekkelijker fruit en gebladerte, en een beter smakend tropisch fruit. Lees verder voor meer informatie over de verzorging van aardbeienguave. Wat is Aardbei Guave? Aardbeienguave ( Psidium littoralei ) is ook bekend als cattley-guave, paarse guave of Chinese guave,

Aardbeienguave groeit over het algemeen tot een hoogte tussen de (2-4,5 m), hoewel ze groter kunnen worden. Zoals de naam al doet vermoeden, produceert deze boom meestal rood fruit, maar gele vruchten zijn ook mogelijk. De vrucht van de aardbei-guave is vergelijkbaar met die van de gewone guave: geurig, sappig vruchtvlees met zaden. Er wordt echter gezegd dat de smaak van dit type guave een aardbeienessentie heeft en als minder muskusachtig wordt beschouwd.

Strawberry Guava Fragrance Oil - CandleScience

Het kan vers worden gegeten of worden gebruikt om puree, sap, jam of gelei te maken. Hoe een aardbei-guaveboom te laten groeien? Een ander voordeel ten opzichte van de gewone guave is dat de verzorging van aardbeienguave over het algemeen gemakkelijker is. Deze boom is sterker en tolereert moeilijkere omstandigheden dan gewone guave.

Hoewel het de voorkeur geeft aan een warmer klimaat, blijft de aardbei-guave winterhard tot temperaturen zo laag als 22 graden Fahrenheit (-5 C.). Hij doet het het beste in de volle zon. Bij het kweken van een aardbei-guaveboom zijn bodemoverwegingen niet zo belangrijk.

Het verdraagt ​​​​arme gronden die andere fruitbomen niet zullen verdragen, inclusief kalksteenbodems. Als u arme grond heeft, heeft uw boom mogelijk meer water nodig om fruit te produceren.

De aardbei-guaveboom die rood fruit produceert, is ook zeer droogtetolerant, terwijl de gele fruitproducerende boom af en toe overstromingen kan verdragen. Deze bomen worden over het algemeen als plaag- en ziektevrij beschouwd.

De vrucht van aardbei-guaveplanten is smakelijk maar delicaat. Als je deze boom laat groeien om van de vruchten te genieten, zorg er dan voor dat je hem meteen gebruikt als hij rijp is. Als alternatief kunt u het fruit verwerken om te bewaren als puree of in een andere vorm.

Het verse fruit is niet langer dan twee of drie dagen houdbaar. OPMERKING: Het is bekend dat aardbeienguave in sommige gebieden problematisch is, zoals Hawaï. Voordat u iets in uw tuin plant, is het altijd belangrijk om te controleren of een plant invasief is in uw specifieke gebied.

Uw lokale voorlichtingsbureau kan hierbij helpen.